kandungan 8 weeks

hi ada ke yg prnh alami kes mcm saya , esk genap 8 week then dh scan nmpk kntung beby x nmpk, tpi smlm tibe2 bleeding coklat sikit2 tpi berterusan, normal ke tu? sbb first pregnancy, ad ke yg prnh alami kes mcm saya ni? dh refer doc , doc ckp ada dua kmungkinan, btol ke dh tkde hrapan or masih terlalu awl scan? mntk doa nye ye mummy2

5 Các câu trả lời

in shaa Allah.. moga semuanya selamat... buat masa ni jangan putus harapan dulu. think positif,banyakkan doa.. saya masa kandungan 6 weeks doc check nampak kantung je,tak nmpk baby.. then mmg Ada spotting coklat tp tak byk.. lps seminggu scan lg.. dah nampak janin.. spotting Masih berterusan.. mual Makin teruk.. doc bg ubat kuatkan rahim.. alhamdulillah skrg masuk 10 minggu.. last time check baby ok jantung pun ok.. doc Ada pesan bedrest & keep positif.. Kita kalau risau sgt & fikir bukan² nnt tak elok utk baby.. keep telling yourself that you are still pregnant.. in shaa Allah moga dimudahkan ye. 🌹

sy ada pengelaman mcm ni. 6w scan kantung kosong. dlm msa tu ada bleeding sikit2 .. smpai ke 9w masih juga kosong. dktor kata perlu buang. smpai ke 11w. kantung tu jatuh sendiri.sy pergi hospital .dan D&C . ini kehamilan kosong .janin tak menjadi. awk ada rasa simpton hamil lagi tak? klau saya.lma2 simpton tu hilang.rasa tak sedang hamil

2y trước

so far saya rasa still cam dlm hamil, tpi skrng saya still tnggu untk scan lagi 2 mnggu , doc pon dh ckp tnggu 2 mnggu dtng scan smula or kmungkinan kantung akn jatuh sndiri

blighted ovum sis . kira kandungan tda mnjadi. sy bru gugur bln6 lpas . sma kes mcm sis smpai 12weeks msh kosong then refer sma pakar kena bg pilihan tunggu jtuh sndri atau masukkan ubat d dlm untuk cuci. sy pilih tunggu jatuh sndri dan 12weeks dia jtuh 🥺

Tggu lgi dua mnggu lh sis tgok mcm mna

Sama mcm sy dulu