suami mengelak semenjak tahu saya hamil

Hi , ada ke yg macam sya semenjak prgnant ni suami taknak bersama , tak nak rapat2 macam dulu. wlaupun sy dh ckap dh boleh je bersama. tp dia tk nak. last2 jadi mcm psangan suami isteri yg takda perasaan tu dah. jadi tak rapat. smpai saya rasa dia tak suka ke sya hamil? tido pun sorang tgok sblah kiri sorang tgok sblah kanan. sorang tido dulu sorang tido kemudian. saya pulak yg rasa tersisih. dah la emosi masa pregnant ni tak stabil. badan sakit2. jadi sedih pulak, tapi sy cuba utk tak fikir smua tu. malam2 saya terus tido je, nasib baik badan ni cepat penat masa hamil, mudah je terus tido. bangun pagi sya buat kerja je tak nak fikir banyak. ada ke yg macam sya? ke saya sorang je yg macam ni 🥹

7 Các câu trả lời

saya mula2 mcm Ade mslh ni, stress sorg2 dgn emosinya lagi 🤭..sye bwk husband pegi scan bile sye bgtau doc penah keguguran mmg doc auto pusing kt husband n pesan mcm2 kt husband. thank u sgt kt doc tu. husband sy bkn dia tak memahami cume bile nk dpt anak first time ni sebenarnya dia pun byk berfikir n terstress kdg2... saya ajak dia berborak byk sebelum tido. Alhamdulillah byk sgt dah perubahan. berhubungan mmg jrg sbb suami pun risau..cume jgn xde lgsung. Dan mmg kene byk bermesra dgn suami walaupun sebenarnya kite sgt la penat 🤭

Bawak dia jumpe doktor sekali masa app biar doktor jelaskan dkt dia pasal bersama waktu hamil. Mungkin pandangan dia akan berubah bila doktor sendiri benarkan utk bersama. Harap dapat selesai masalah ni, kalau sis kata taknak fikir, boleh tahan ke sampai 9 bulan utk tak kecik hati & sabar bila suami layan mcm tu? Ada masa badan kita sakit2, nak juga suami urut dkt kaki. Moga Allah mudahkan urusan sis

3mo trước

ye tu la, rasa nak buat mcm tu. dh explain dh dgn dia, tak tahu la kenapa dia masih jugak mngelak. sya jadi rasa mcm takda suami. dah pujuk pun masih sama. sya risau gak kalau dia dpat advice dari geng2 dia tu. sbb kami je yg baru dapat anak. sedih sbb dduk sebumbung tapi rasa sunyi. sy kuatkan diri je utk anak dlm kandungan sya. selalunya org prgnant masa tu la kita akan makin rapat dgn suami, tp sy pulak rasa makin jauh.. Terima kasih sis, doakan sya ye

sis cuba goda2x sikit suami kalau x bersama pon sekurangnya sentiasa peluk ke ataupun sentiasa kekalkan kasih sayang...banyak kan berbual..makan bersama solat jemaah bersama lpas solat jemaah bnuakkan berbincang tentang keluarga..dan perbualan yg simple tapi kebersamaan tu ada

sy pulak suami nak..tpi sy tak nak🤣 tak tahan bau suami walaupun dh mndi😅takleh dekat.. tpi dia fhm je sbb kndungn masih awl .. jdi tips dia.. awk goda² je lah 🤗🤗 ckp terus terang kt dia..knpa mcm mengelak je kn..bgitau je dia

baru dengar kes gini,suami kira kalau dengar je pregnant,suka sangat dia nak bersama,insyaallah,jangan fikir bukan2,kita rasa,awak kena goda dia dulu,heheh

ada pernah confront suami tak? tanya dia kenapa?

3mo trước

pernah, dia cuma ckap risau baby dalam kandungan mcm tu je. lepastu sy pujuk and explain dkat dia.. tpi masih sma, malam tu dia terus tido jugak. sy buat mcm tu pun sbb ksian kan dia jugak, tpi dia pulak macam taknak. klau dia tk nak bersama tu tkpe lah, tp mslahnya dh mcm mengelak dari sya. dh mcm bukan suami isteri. Entah info dari mana la yg dia dapat smpai macam tu sekali. sy risau jugak klau kawan2 dia yg bagi advice macam2 dekat dia. sbb dalam geng dia kami je yg baru dpt anak, yg lain tu smua dah ada anak. ada bini yg tgh prgnant, ada yg baru bersalin.

tny dia ape mslh dia?