ALAHAN 1 TRIMESTER

Ada ke yang hamil takde alahan langsung, sampai lah beranak? Haritu saya ada pegi scan , pastu doc tu lebih bagus kalau ada alahan. Itu maknanya anak kamu sihat…. Saya sgt terkesan ya dgn statement doc tu😂 sebab saya alhamdulillah, takde alahan apa buat masa sekarang, lalu makan, muntah2 pon tak, takde morning sickness langsung…apa pendapat sister2 semua🥰 Pertama kali hamil,, biasa lah🥹

53 Các câu trả lời

masa first pregnancy dulu, saya takde alahan sama sekali. sampaila melahirkan, bersalin pun sangat mudah. anak saya dh nak masuk 3y, sihat aje sampai skrg Alhamdulillah. lain org lain pengalaman, doa aje yg baik baik sis 🥰

1y trước

Alhamdulillahh, thank you sis💓

Alhamdulillah sis xde alahan.. mcm sy pregnant 3kali mcm xpregnant.. alahan xde ngidam xde.. tp yg ada sakit2 bdn, sakit tulang mcm tulang reput tu 🤣 klu baring or duduk, masa nk bangun tu haaaaa jgn tya.. sakit yakmat

1y trước

Huhu tu klu tgk org alah kesian sgt.. tp dlm masa yg sama syukur sgt2.. tp bab sakit bdn tulang, sbnrny mmg sakit sgt2.. kdg ada kawan2 perli kata takat sakit bdn tulang biasa la tu, alah lg teruk.. sedih gak la dgr.. pdhal sakit bdn tu bkn biasa2 kdg bila bgerak sakit satu bdn 🥹😭 sedih kdg tu..

Saya dari awl pregnant sampai 8weeks pun xde alahan, pegi scan dr kata baby sihat2 je.. Takde alahan mungkin sebab genetik jugak,mak saya dulu2 pun tak pernah ada alahan.. fikir yang baik2 dan banyakkan berdoa jer

1y trước

Owhh faahammm, betui jugak ehh😍harap cenggitu💓

Saya first2 pn ingt mgndung anak k3 ni tda alahan smpai mgndung 7w dtg sdh alahan muntah2 mmg struggle sbb mna mau jaga 2org anak dgn alahan 😂 kena sabar sja. Tpi yg tak kna alahan tu syukur

1y trước

Tulahhh, alhamdulillah, btw selamat sis💓🫡

sama mcm sy xda alahan, suami ja yg muntah hari2 smpai sy 7 bln.. lpstu x muntah dh. alhamdulillah ank sihat, kuning sehari ja, sihat smpai skrng dh 11 bln ank sy. alhamdulillah

Saya takde alahan dari first pregnant sampai 9 bulan. dah selamat beranak dah alhamdulillah baby sihat. alahan ikut orang sis. kita takde alahan tu alhamdulillah lah hihi

xyhla sis , alahan ni teruk tmbh kje lgi . bleh jdi stress n depression . ptut syukur ja xde alahan , sy ni setiap bulan mcm2 penyakit dtg . tmbh2 kje lgi , stress ja .

saya xde alahan lnsng dr awl mengandung smpilh skrg 37week 3dy.alhamdulliah ank sy sihat je.brt pun dh jjk 3.2kg.cm xsbr je nk tggu bila bby nk kuar.

Yang cakap tu memang pakar O&G atau doktor biasa? Tak pernah dengar lagi O&G yang kata macam ni. Haihh just chill mommy. Saya pun takde alahan.

1y trước

ehh dr tu ckp mcm tu ke..mcm x patut plk..smga awk & baby sihat slalu ok

Syukur xde alahan sis..sy awal2 dh ckp, kalau muntah2 tu bg kt husband haha ada jgk dia muntah 2,3kali..haha xnk la alahan..mcm siksa je 😅