pergerakan baby

Ada ke mcm saya.. Dah masuk 17wk, nurse kata patut nye dah rasa sikit² pergerakan baby. Tapi saya tak rasa apa² lagi pun. Normal ke ??

9 Các câu trả lời

Sy firstime mom..13w dh rasa bby mgeras n bergerak bila bring je..start 17w cmtu bru rse pergerakan bby halus2..skrg 18w mkin rse kick..tp sy kategori underweight kurus.,ats perut kot sis..ada yg tebal n nipis..wktu sy scan dlm 12w dh nnpk bby mgeras n gerak, Dr ckp sbb awk kurus cpt la rasa 😅…xpe sis tnggu dlm 20w biasanya mmg dh start rse klau firstmom

8mo trước

sama dah masuk anak ke3 ni.. tapi tu lahh, setiap kali pregnant jadi mcm blurr² je 😅 Tak ingat start bila pergerakan bermula apa semua

Sama sis. Saya pun dr 17 weeks nurse n doc tnya dh rasa ke belum gerak baby. Now dah 20 weeks pun still blur2 lg rasa ke tak gerak baby tu sampai risau pastu pegi scan baby okay je. Mgkn saya yang xperasan. 😅😅

8mo trước

tu lah.. saya pun risau jugak. Sbb nurse kata patut dah rasa. nak pegi scan nnti. Sama jugak takut tak perasan jee pergerakan, sbb buat banyak kerja kan.

normal je sis. saya first pregnant dulu 18w baru rasa itu pun mild sangat. ada banyak faktor kita boleh rasa atau tak gerak baby awal2 ni. tunggu 20+w nanti mesti awak rasa.

jangan risau sis... akak ni dah nk masuk 20 minggu br rasa halus2... enjoy the process.. lain ibu... lain process dia.. keep think yg baik2 je k..

8mo trước

mee to

Anak pertama memang tak rasa awal2.. Nanti 28 week baru rasa... Mcm sy dulu. Skrg pregnant lg anak kedua dah 20w pun tak rasa apa2

Saya 19 minggu baru rasa . Setengah orang 20 minggu ke atas baru rasa . Semua org tak sama awk hehe

saya 19w baru dapat rasa halus halus , sekarang dah 22w baru rasa kuat sikit .

sama sy nk msok 18w dh xrasa apa2 lgi.. mngkin bergerakkan slow rasanya

normal kalau first time mom.

8mo trước

saya ni anak ke3, tapi setiap kali pregnant mesti blurr² 😅