Baby kecil - SGA

Ada ke kat sini yg dah 32 weeks ke atas tapi berat baby tak capai 2kg lagi? Sy risau, dah cuba makan macam2 tapi takboleh nk paksa juga since sy still ada alahan sampai skrng. Nk buat apa lagi ya utk naikkan berat baby dalam kandungan? sepanjang pregnancy pun berat badan sy naik dalam 3-4 kg je

5 Các câu trả lời

Sy pun pernah mcm kamu. Sy naik berat, baby tak. Doc suru sy makan telur rebus 2 biji tiap hari, 1 telur tu makan skali dgn kuning dia, 1 lagi telur buang kuning nya. Lepastu sy minum susu anmum perisa coklat. Dan hari2 lauk sy ayam/ikan kalau makan tengahari. Alhamdullilah baby naik berat. Try la sis

Sy pon bby SGA jgk…last checkup 37w..bby dlm 2.4kg..skrg nk msuk 39w dh..xtau berat brpe..due nextweek…Dr ckp bby oky je,.mybe genetik sbb sy mmg jnis kecil halus je..dr berat 32kg wktu awl pregnt skrg dh 40kg…

cuba consume tablet vitamin c tambahan . saya mkn yg tu berat ank naik dalam 1.5kg perut 24 minggu . tapi jangan ambil lebih dri 1000g sehari

normal sis. 32 mggu berat normal janin ptt bawah 2kg lgi. Boleh refer sini.

cuba awak makan telur rebus 2biji setiap hari . Cuba dulu, mana tahu