Me.. First peggy..18 week.. Misi kk asyik tnya bby gerak x.. Maaf sy tak rasa bby gerak bila bgn pg.

Ada kakak tu 3rd pregncy...18week jugok da boleh rasa. Its normal..??

7 Các câu trả lời

bukan rasa gerak mcm baby dah besar tu.. dia more to rasa vibrate kat perut. correct me if I'm wrong. saya pun anak ke 3 insyaallah.. tp sebab jarak² every 7 years, so mcm blur blur juga. huhuhu

Kita kena alert sikit sebab first time ni kita xtau kn prgerakan tu rasa mcm mna sy pon perhatikan ja tup tup 3 4 hri lepas dpt rsa baby gerak2 18w lebih…

pergerakan dia mcm ada bubble kat perut kita, mcm sy masa 18w rasa bubble tu jauh sgt, nt lagi besar dia lagi terasa, sbb ruang dlm perut masih luas 😅

saya 1pregnancy, dah nak masuk 19w still tak rasa pergerakan. risau juga ni, dengan alahan dah xde, perut masih kecil, pergerakan baby pun belum rasa

Nurse kk bgithu saya normal, ada org 20w keatas baru rasa. Kdg2 faktor perut tebal pun ye jugak. Tu yg lmbt rasa gerakkan baby.

normal.. 1st pregnancy biasanya lambat sikit

normal