Anak kuning umur 6 hari

Ad tips ke aunty2 online ? 🥲 ank sy xmnum susu bdn .. skrg mnum dutch bby . Ke susu pun kdg xkena jgk ..? Btw skrg tgh slow2 bg susu bdn tp sikit je dpt. n dy mmg xnk puting real#firstmom #pleasehelp kuning naik pulak😭 xsnggup tgk ank lemau je

2 Các câu trả lời

awal awal dulu saya kerapkan bagi susu. saya pump untuk bagi dia minum tiap kali, kalau sikit sangat, saya topup dengan susu formula. awal dulu saya ingat baby taknak minum direct sebab saya nipple tenggelam. tapi bila gi klinik, bila bgtau doktor, baby taknak direct sebab tak jumpa puting. doktor explain, dia minum tu dari aerola, puting tu cuma saluran untuk susu tu keluar je. doktor panggil misi untuk ajar . misi suruh tunjuk kat dia macam mana saya bagi susu direct. rupanya step saya salah. awal2 memang sakit sebab tak biasa dan masih belajar. dah lama sikit baru makin better cara penyusuan . jadi hari ke 14 tu, daripada 163 turun mendadak jadi 36 lepas menyusu dengan betul. anak minum susu formula dupro, ru pun kadang2 je bila saya keluar ke klinik untuk cucuk ubat cair darah atau bekalan susu yang saya pump tu dah habis. nak turunkan kuning memang kena kerap bagi susu, lagi banyak dia membuang, lagi cepat kuning turun. mertua saya ikhtiar pakai batangwali, sapu keratan air batangwali kat tapak kaki anak . dan sesekali bagi kena matahari waktu pagi dari tingkap rumah . tak salah ikhtiar, kalau jadi Alhamdulillah. kalau tak jadi, cari cara lain. yang pasti kerapkan bagi susu . tu je cara turunkan kuning. anak saya ada kuning dulu tu sebab dia g6pd. paling lama anak kuning 14 hari je tak silap, lebih 14 hari kena warded, risau pembesaran dia nanti jadi masalah yang kita tak nak

1y trước

Allahu . Terima kasih mommies sudi share❤️ sy cuba

Anak saya umur 15 hari. Hari ke 10 dah takde kuning. Saya pon susu badan kurang so saya campur bagi susu badan (pam) dgn susu formula dutch baby tp lebih bnyk bg susu formula la sbb susu badan saya mmg sikit. Saya bg je susu setiap 2 jam, kalau anak tido kena kejut bg minum susu. Bila bnyk minum susu, baby akan bnyk kencing berak. So kat situ, kuning dia boleh turun

1y trước

Allahu trima kasih mommies🥲