Kurang gerak

32 weeks baby memang kurang gerak ke? Risau pulak hati.. Slalu aktif, tanpa d kacau dy goyang.. Ni nak kacau baru goyang, hmm.plus perut kuat keras,senak kita d buatnya.Ada yg sma mcm sy juga tak?

2 Các câu trả lời

waktu saya kena tahan di PAC sebab reduced fetal movement + ada pre term contraction waktu 31w, doc kata tak normal baby kurang gerak, even space makin kecik kat dalam rahim, still kena monitor cukup 10x dalam masa 12jam atau tidak. if tak cukup segera ke PAC. its ok kena trigger baby untuk dia gerak, minum air sejuk, makan manis manis, pasang surah kuat kuat bawah perut, as long as dia gerak huhu. btw please trust to your instinct. and jangan takut nak ke PAC (risau doc/nurse kata macam macam). before pergi tu doa supaya semua nya results ok, dapat nurse and doc yang menyenangkan and mudah semuanya 🤲🏻

4mo trước

ok sis, syukur tiada apa² .. mngkin posisi janin membelakang, tu yg sukar untuk rasakan gerakan janin.. lepas genap 10 gerakan, dy aktif balik..

Sama sis sy tgh alami skrg 36w. Kena alert je pergerakan baby

4mo trước

owww.. tp sis dah 36weeks , tnggu hari je lg kan..