How to start potty train?

2yrs old na si lo at mag start na kami mag potty train any tips po mga ka mommy #pottytrain

1 Trả lời

Unang dapat gawin, tanggalan ng diaper. Baby needs to feel and know the discomfort of being wet. Kaya dapat ready ang magbabantay for accidents coz it will happen and when it does, don't make a big deal out of it. Don't shame or get mad, just be patient and gently remind. Be consistent. Kahit hindi naiiihi si lo, I offer the potty at least every 2 hrs, until makasanayan nya. I started potty training si lo nung 1yr 10m sya, in 1 month siguro ay nakuha rin nya. Tyagaan at pasensya lang talaga sa simula. That's for wiwi, kasi earlier ko pa sya natrain for poops. By 2.5yo hindi na nagda-diaper si lo even at night. He's now 3yr 8m and since he stopped wearing diaper, wala pang 10x sya nagkaroon ng accident sa pagtulog. We were also using cloth diaper, not sure if it makes a difference.