Keluarkan kantung kosong

28/5 br ni dh 9week scan atas dan bawah hanya kantung sahaja xnmpak apa2..tp doc bg 2week utk gugur sdri tp masalhnye saya xde tanda2 nk turun @ bleeding?? Mcm2 kerja berat saya buat n makan serta mnum yg org ckp blh buat ggurkan tp xjatuh pon??Still ada mual2 dan muntah2 sakit kepala mabuk..13/6 ni g hispital semula scan n cek lagi sekali klu betul2 kosong dan x jatuh sdri kantung kena keluarkan dan gugurkan..ADAKAH KENA BERPANTANG JUGAK?? BERAPA LAMA MASA UYK BERPANTANG?? sama mcm ibu yg bersalin ada baby ke??? Rasa mcm x sggup nk laluinye BERPANTANG TANPA BAYI 😭😭

4 Các câu trả lời

saya tahun lepas gugur 12 minggu.. saya pantang betul2 sbb nak badan kembali sihat utk next pregnancy.doktor suruh jarakkan 3 bulan tpi saya jarakkan 9 bulan utk next pregnancy yg skrg ni... saya xtahu pun saya gugur waktu tu, nk pegi scan Kali ke 3 tu baru Tau sbb tgk scan xde heartbeat dah.doktor anggarkan dah 1 minggu dia xde tpi saya tk sakit xde spotting lgsung. refer emergency 2 3 Kali dorg masukkn muncung itik n scan tvs..balik tu terus janin keluar kt rumah. 2 minggu saya pantang mcm org bersalin.

9w xperlu pantang pun. cukup elak mkn bminyak2 tu saja. sy gugur 15w pun tkde pantang..harini gugur esok buat keje mcm biasa. awk try la scan tempat lain dlu utk dptkn 2nd opinion smtra nk tgu 13/6 sbb awk masih ada alahan.

saya pn patut nya dh 6mnggu 4hri tpi 3/6 sy g scan cuma npak kantung je blum napak baby lagi..normal ke tak ye

during 9w bfore scan yg kntung kosong ni ada tak keluar darah?

4t trước

saya brown discharge dari 6 weeks sampai skrg dah 8weeks.last scan today kantung kosong umur sac masih dalam 5 mggu lebih. spnjg tu saya dah on duphaston. folo up lgi 11hb jun nnti. moga bayi dpt membesar dgn baik.