due date 18/7

18/7 to dh 40minggu kalau bby xkeluar 18/7 to mmg kne serah diri ke guys ? bby xmo keluar lg ni

11 Các câu trả lời

Due date sama, 18/7. Tapi doc suruh serah diri 17/7 ni. Tbh, sya masih mengharap baby nak keluar sendiri tanpa induce. Perasaan sekarang campur2. Nervous & takut, tapi dalam masa yang sama tak sabar nak jumpa baby. Hari2 pujuk baby suruh keluar harini or esok sementara daddy tengah cuti weekend ni 😂 Semoga semua ibu2 yang mengandung atau tunggu hari nak bersalin di permudahkan segala urusan. Doakan sya juga yeee 🤲🏼🫰🏼

12mo trước

saya seminggu lagi nak due,suami bawa pi shopping pusing time square,pastu sambung pi beratoq kt Ikea dengan penuhnya manusia. suami soh dduk x bagi ikut brtoq tpi sya degil nak juga ikut brtoq.esok pagi pi trun keja sakit ulu hati sehari2 kt ofis,balik keja dah skit bawah prut.sakit lain mcm tpi Masih boleh tahan lgi. next day jam 4.30 pgi tu bangun nak pi kencing Tiber kena serang skit bwah Prut yg Amat tapi xlama,dalam seminit cm tu. tpi skit dia datang selang 30 minit sekali. bangun pagi jam 6.30 tengah mandi pon sakit bawah Prut datang,sambil bersiap nak pi keja,sambil tu layan sakit. konfiden dah rsa sakit tu mmg sakit kontraksion. trus xjdi pi keja. ajak suami gi hos trus. sampai hos,dftar ke pac,dok cek jalan,dah 3 cm. jam 6.30 petang tu saya dh selamat bersalin normal. xsempat doktor nurse pasang ctg kt perut,xsempat nak induce,hampir2 nak bersalin dalam lif. sbb dah xtahan sgt. ngam2 sampai kt labour room baby dah nak kuar,kelam kabut nurse sbb xprepare apa2 lgi. 7 cm baby da

haah kena serah diri . mcm saya due 6/7 . serah diri 12/7 . sekali je induce belon . hari seterusnya nak induce kali ke 2 tak sempat sebab bukaan masatu dh 3cm . alhamdullillah selamat bersalin semalam pd 15/7 . saya msuk hari ke 5 dh ni dok dlm wad 🤣

sy dah serah diri dan dah induce ubat 🥲 tapi doc x masukkan ubat kedua sbb dah ada sakit & mengeras . sakit contraction dia skjp je , tpi trhenti 🤧 skrg x rasa contraction lg

Sama sye sis due date tu, tp bby tak bagi tanda lagi nak kluar. Cuma harini kerap pula cirit and perut memulas tp mcm dh okay. Sye dpt date 21/7 nanti serah diri kk bagi🥹

12mo trước

sy lak due date 20/7 nie 😅😅 dh strt cirit,kdg perut mengeras,memulas je perut nie 😅😅 risau lak sbb bby x bg tanda lg

Insyallah, moga sempat bersalin sebelum kena serah diri. Saya pun dapat tarikh, tapi alhamdulillah sehari lepas dapat tarikh dah turun tanda. Banyakkan doa.

Sye pun sama, takde tanda apa pun. Tapi sye perasan la skrg keputihan sye berkurang laaa, tak macam 2-3 minggu lepas. Moms macam tu juga tak?

12mo trước

saya pun same..due date 21/7..keputihan da makin berkurang..tnda2 bersalin takde lg..baby syok dok dlm perut🤭

depends jgk sis. ada doktor akn bg extend tarikh due ada yg tak. mcm sye ngam 40weeks doktor mntk serah diri sbb suspect baby besar.

sya due date harini Dan takde tanda apepe lagi , esok da kena serah diri suspek baby besar

sama dgn sya sis..18/7 due tp baby masi tdk mau kluar🤣🤣🤣

sy bru keluar tanda darah hari ini tapi jln still 1cm