Hai mommy semua.. Trimester ke 2.. Normal Ker Ada Kram dekat bawah perut? Sebelh Kiri sya Kram..

16W5D#firstmom

6 Các câu trả lời

doktor cakap kalau kiri sakit tu lebih kepada usus kecik dan besar. bahagian pencernaan kita. so normal. baby nak membesar akan menolak nolak bahagian situ.

1y trước

ya . betul tu.. tu pun Bru smlm sya Tanya DR.. Jngn x bleeding pa smua.. ok.. Syukur lah x da pa2..

sama mcm sy, skrg tgh pregnant 17w6d.. sakit belah kiri.. baring mengiring sakit, bangun nk jalan sakit. tapi takde bleeding. risau jugak kot2 apa2 kt baby

1y trước

ye lah kan.. Tpi sya punya on off.. Kdng2 sakit.. kdng2 x.. Banyak org ckap sbb bby nk membesar.. Lgipun ni bby pertama sya..

Sama macam sy. Sampai kadang jalan or duduk kena pegang perut tu. Tapi selagi takde bleeding selagi tu sy anggap takde pape.

1y trước

Betul, sy pun fikir macamtu. Baby nak membesar. Sebab sy pun selalu gi scan tengok baby. Macam NT scan, Growth scan. Alhamdulillah baby ok.

Sy 20week rasa kram yak amat, berlanjutan. Nak jalan kena bongkok. Skrg risau nak pergi klinik

1y trước

ykha.. Smpai mcm tu skali.. Kesian awak..

sama mcm sy..cramp belah kiri.. sy anggap normal je selahi xde blleding or ape²

1y trước

ya.. sya pun pkir mcm tu juga.. sbb x da bleeding..

saya pun ada Kram , masa jalan kena pegang perut n jalan slow slow

1y trước

ya.. Bila angkat pun kena angkat juga Klau sya.. 🤭🤭..