Baby baru mula makan 6 bulan

1. Baby baru start makan boleh minum air masak brapa oz? 2. Boleh ke kalau saya letak air masak dalam botol air supaya senang dia minum? Sebab kalau suap pakai sudu ja dia x mnum banyak.. asyik meleleh keluar ja😅 kalau saya letak dalam botol air 2oz camtu, kejap je dia hisap habis #ingintahu #firstmom

1 Trả lời

bg jwpwn no.1 depends pd demands ank .tu bg sy la..tgk ank blh x nk minum air kosong n dia ok tak..biasa bg ms awl2 bljr mkn n minum sikit2 je dlu .kalau bby mcm mintak lg nk air means dia btl2 dahaga nk air...or bg dia susu dlm botol pun blh lepas dia makan...bg jwpn no 2....boleh je bg bby mcmtu .. jnji bby pandai minum . ..dan tak tersedak...nk2 skrng musim pns .bgus kalau bby byk minum air supaya kekal hydrate dan tidak alami hydration..tp make sure sesuai dgn keadaan bby air tu jgn bg byk sgt kang kembung dan kenyang dek air je nnti .brpada2 dan agak2 shj..mg dpmudahkan segalanya amiin