Mengidam makan pedas

Sy mengandung 6minggu 4hari blh ke sy nk mkn ramen Samyang??

26 Các câu trả lời

saya dari awal pregnant sampai sekarang duk makan samyang tu.. semalam baru lepas makan plak.. huhu.. dah 36weeks..

Saya makan je buat separuh paket letak extra cheese

1mo trước

Cheese boleh makan, berkhasiat. Yang tak boleh makan cheese tu soft cheese mcm brie, ricotta, feta. Hard cheese mcm cheesedale tu boleh. Sebab soft cheese ni selalu ada kulat dekat atas yang tak safe for pregnancy.

saya br lepas mkn td, kepingin gile nk mkn ramen, mkn kt mykori skali ngan kimci😂😂😂 (preggy 17 mggu)

Kalau awak takde masalah heartburn/gerd/gastrik, makan la.

saya 8 minggu takut lagi nak makan 🤣 tunggu 16-20 weeks baru brni ni nak makan kot haha

1mo trước

Hahahahaha lain macam ek pembawakan budak ni . Satg yang keluar tamau makan pedas pulak 🤣

sy pon dh lama teringin nk mkn megi je bkn samyang tp suami xbg, dia kata xbaik utk anak

saya baru 6 minggu 6 hari,ada alahan tak boleh bau masak langsung.tapi lapar benda manis

kalau jenis memang makan pedas , boleh jee tkde masalah tapi berpada2 ☺️

Boleh je awk . Jnji Jgn pedas Sgt & Jgn slalu .. bt hilang kn rasa ngidam tu 🥰

Sebenarnya.. Nk mkn apa pun boleh je.. Cuma berpada2😘🤗