Depression

Hi saya nak tanya, normal ke bia lepas bersalin tiba tiba hilang minat dengan segala hal yang sebelumnya kita suka? Saya ada baca artikel tu salah satu tanda depression selepas bersalin. Saya juga sering rasa sedih, nak sembang dengan husb tapi rasa macam tak sambung. Saya banyak kali cuba pujuk diri sendiri ,amalkan zikir dan paksa diri untuk happy atau nampk tenang tapi the end diri sendiri memang tak bole tipu saya masih rasa sedih dan sangat rasa down. Ni makaudnya depression ke ?

2 Các câu trả lời

Normal.. Lps bersalin mmg emosi mudah terganggu.. Pe2 yg org ckp cepat je sensitif.. Buat xtahu je.. Kalau duk sorg2 mesti nangis.. Ambil masa 2 minggu juga nk pulih emosi sedih ni.. Kadg2 Tiba2 je menangis.. Tpi yg pasti husbd kena byk support..

3t trước

Thank you 🤍

not depression, but burnout. sy alami skrg.

3t trước

bole share apa awak buat bila tengah hadapi burnout macam ni ?