Outstation

Salam..saya nk kluar pergi outstation boleh share mcm mane persiapan untuk tinggalkan anak .. 1.mcm mane nk jaga susu yg kita pam 2.macam mane nak pastikan anak nk minum susu dalam botol nanti...sbb saya balik kerja bf anak direct...??

1 Trả lời

1. susu yg disimpan suhu bilik tahan 4 jam. susu yg disimpan dpam peti 1 pintu tahan 3 - 5 hari. frozen pulak tahan smpai 6 bulan. jangka hayat susu yg dah dipanaskan dan yg baby x habis minum pula 1 jam. yg dikluarkan dr peti tp x dpanaskan, tahan 4 jam dlm suhu bilik. 2. labelkan botol susu ebm tu dgn nombor. memudahkan pjaga tahu mana 1 yg perlu didahulukan masa nak susukan bayi.

6y trước

ok,,,tq awak