STRESS TENGOK MUKA SENDIRI!

Salam semua, sy nak tanya . Saya mengandung kali ketiga ni sebelum ni gugur 2 kali dan yg ni now dah 11 weeks. Alhamdulillah baby okay. Cuma mengandung kali ni, alahan teruk sangat sangat! Sampai pernah kene tahan ward sebab muntah teruk. Tapi tu masih boleh lagi sy terima lah . Yang tak boleh sy terima adalah kulit muka naik jerawat banyak sangat ! Lepas tu kering sampai terkopek* kulit muka ni! Mak saya kata mungkin memang pembawakan baby . Tapi Yaallah stress nya tengok muka sendiri . Malu 😭 sebelum ni even tk pakai product macam* just pakai safi untuk cuci muka tapi muka elok je. Sekarang sampai dah tukar banyak jenama product dari yg murah sampailah beratus* harga sama je. Tk de hasil langsung! Gatal pulak muka ni. Sy kene buat mcm mana. ? Doc kata suh pakai yg organic , pilih yg tak mengandungi Ingridients yg tk dibenarkan untuk ibu mengandung. Saya dah beli smua product yg selamat. Tp still sama. Nak pakai cream/ ubat jerawat doc tk benarkan sebab ada effect dr ingridients tu tk di bolehkan untuk org mengandung. Lepas tu apa sy kene buat?? Dah buruk dah muka ni, memang suami faham. Tp sy pulak rimas & stress tengok muka sendiri. Tolong laa siapa pernah alami mcm saya sudi share mcm mana nak bagi hilang bende ni. Help me pleaaseeee!!!

STRESS TENGOK MUKA SENDIRI!
25 Các câu trả lời

boleh pergi buat facial dan berbekam seri wajah...itu cara terbaik untuk masaalah jerawat dimuka...wanita hamil boleh bekam muke shja tak ada masaalah...cuba laa kak jerawat banyak atasi dngn buang darah kotor...

perubahan hormon tu..nti ok la tuu..dan kbiasaanya sy dgr ..klau kulit muka kita cantik masa mengandung kita kn dapat anak lelaki,dan klau kulit tak brape nak ok sgt..kita dpt baby girl tau..🥰

sy msa 1st tri pn mcm sis jg, tp jerawat lg teruk dri ni 😆. sy biarkan saja dn hnya cuci muka pakai safi rania gold smpai skrg. bila dh masuk tri 3, bru kulit beransur pulih.. tp itu semua normal

sy spjg pregnant muka gelap satu badan gelap mkin hari makin gelap mcm burn da, da mcm2 pakai xjadi so redho je pembawaan baby kan heheh nnti lepas bersalin normal balek 😊

Normal disebabkan perubahan hormon. Masa sy preg pula bahagian siku, lutut, buku lali hitam dan kering, tpi bila dah bersalin hitam dan kulit kering dah xde😉

saya pregnant langsung tak pakai apa2 biarlah muka ni macam mana nanti baby dah keluar elok balek, so bila nak kuar pakai mask kan tak lah nampak sangat

sama macam sy. tapi saya biarkan. bersih muka mcm biasa tak pakai ubat untuk jerawat ke apa. nt bila hormon dah stabil dia akan hilang sendiri

sama dengan sy kak...hari2 naik jerawat kt muka..tapi sy biarkan jer.. lagipun tengah mabuk teruk nii sy malas nk cara ke muka.🤭

4y trước

same laaa sejak awal pregnant mmg jarang jage muke...sbb alahan muntah2 xlarat...seminggu dua kali jee gune pncuci muke..hahaha

Masa preggy ni ianya normal sis akan alami smua ni..kerana.mslh hormon..sbr byk2 ea.. in shaa Allah lepas bersalin akn pulih smuanya..

awal2 saya jd jerawat.. kemudian terus saya bertukar ke pencuci muka JRM bonda rozita. Alhamdulillah. membantu..