sesak nafas

Salam semua mommies... Sya nak tnye..normal ke klu preggy then ade rase mcm sesak nafas??kndungan saya dlm 11weeks...rasa mcm penat pulak..then nak nafas mcm xcukup...but da best things is sye lngsung xde mual/mabuk n breast pn xsakit...normal ke ye??pls mommies tlg jwb..?tq

1 Trả lời

Normal...

5y trước

Bila prgnt jantung pum darah 2x ganda dari normal ..sebab tu ada yg buat keja sikit..naik tangga dah rasa penat sangat..caranya kena slowly tarik n hembus nafas bila tetiba rasa sesak nafas...makin laju tarik makin rasa sempit tu...klu tidur miring ke kiri..