MERANCANG SENDIRI

salam ibu2 , ada x pnglaman yg merancang sndiri smpai 3/4 tahun ?? sy sblm ni makan pill prancang dri klinik tp sy bhnti , ank pn dah nk stahun .. sy bhnti bkn la nk tmbh ank lgi , cma sy takut mkn pil prncang lama2 ..sy ada sjrh cyst dlu , lgipn ank ptma sy pn x mudah sy dpat dlu , macam2 sy ikhitiar spya hamil, niat nk mnmbah anak .klu blh nk ank ptma ni umurr 3 atau 4 tahun macam tu la . ada x ibu2 yg mrncang sndiri smpai 3 atau 4 tahun ?? nak tipsss boleh ?? #pleasehelp #firstmom #ingintahu

16 Các câu trả lời

Sy slh seorgnya yg merancang sendiri, lepas dpt anak ketiga, sy rancang sndr...dan selepas 10tahun baru dpt anak ke 4...sekrg baby pon 1thn 8bln, msh x guna apa2 kaedah merancang...kena ada kerjasama suami dan isteri

mcm sy ada endo stage 4 sy merancang sndri.. la ni ank umur 4 tahun ...mcm merancng sndri ni husben kne bkjesm.. make sure kita tak pregnant dlm tempoh tahun kita merancng..mg dpmudahkan sgalanya..aamiin

sy amik peracang cucuk 2x je. pastu stop sampai ank sy dah 5 tahun bru dpt bby kedua..skrg hamil ank ke3 jrk 2 tahun...sy x amik perancg pun SajK hamil ank ke2..tp jrk Jugk...

Ada saya! Setaun lebih rancang sendiri setiap kali bersama suami buang luar. Alhamdulillah suami pun main peranan. Pastu bila nak baby pula 2nd month dah pregnant.

rncg sndri ni suami kne lebih pndai la..peranan suami pntg kalu nk rncg sndri ni..alhamdulillah sy 4tahun si abg baru bleh si adk plak tu pn sbb mmg nk..

boleh je..