Zincofer

Nak tanya.. ada ibu2 yg makan zincofer x? Bole share cara nk makan ubat ni dgn betul ?.. sbb dah 3 hari makan mesti akan muntah lepas 2 jam mcm tu.. mmg tiap kali makan ubat dgn jus oren.. cuma sblm ni makan obimin je.. tp checkup hari tu nurse suruh makan zincofer pula sbb Hb turun ke 11.8 ?

Zincofer
119 Các câu trả lời

sy mnum dgn susu , klau siang sakit kepala. sy mnum malam before tdo elok je. klau siang mmg rse dia nak termuntan

4y trước

Klu nk snang awak mkn time nak tdo mlm,,,

Sy mcm tu jgk dlu tu mksdnya ubt x sesuai mntk stop n tkr jnis ubt lain klu x mlm nk tdo pon x bolh bdn jd pns

Nampak x arahan dekat vitamin zincofer sy?? Mkn dgn air kosong @ oren je... Xboleh dgn susu... Cara nurse sy ajar

5y trước

Sy makan malam... Lepas makan ubat terus tdo.... Kalau dok bjaga lagi... Confirm muntah... Awal2 nurse ingtkan makan waktu mlm.. Sbb sy kerap muntah... So dia xnak berat sy makin turun lg...

saya nak tnya boleh ke makan ubat nie skali dgn acid folic? ataupun mkn salah 1 je.. rsau salah cara nk mkn ubt

5y trước

ouh okay tq sis ..

Sy xmkn lgsg.. Jarang.. Sy makan. Folic. Acid biase je.. Mkn zincofer ni boleh muntah semula.. Xthu knp..

4y trước

Nnty dy bg obimin ok kot.. Tapi sy obimin mcm kurg sikit.. Try mnx maltofer

Sy ta sesuai dgn ubat nih.. Sy tukar beli kat farmasi maltofer. Sedap sikit. Hehe. Cm coklat jaa..

8mo trước

Tula saya pun nak tukar rasanya tapi doktor suruh habis kan yg ini dah tinggal dua papan lagi

sy ritu pas makan mesti pening kepala... jadi sy makan sebelum tidor... lepas makan terus tidor 🤭

sy mkn ubat ni pun muntah semula..cakap kat doktor kk. dia bg ubat iron lain asing dgn vitamic c

Blh mkn ubat itu.. tpi kena tggu sejam ataw dua jam bru bolah mkn yang lain..sya wt mcm tu lah..

Zincofer kbnykkan org xsesuai so akn rsa nk muntah or pening. Try cri vitamin lain la yg sesuai