lepas Pampers

IBU2 macam mana ye nak lepaskan anak dari Pampers....anak umur 2 tahun 8 bulan dah tp bile kite xbg pakai Pampers anak mengamok2 nak pakai... Anak sulung. Ibu anak sorang.

27 Các câu trả lời

Ajar perlahan2 sis..jngn pksa anak. Ank sy bulan depan baru masuk 4tahun.. Skrg wktu siang dia dah x pakai pmpers. Mlm je masa tidur dia pakai pmpers sbb belum pndai bangun g toilet. Dia sndri yg stop pmpers wktu siang. Tp bila jln ke mana2 trpksa bg pakai pmpers.

5y trước

Anak saya boleh ckp tp pelat2 dan die blm paham ape yg kite ckp...betullah mk mertua sy pin jns bandingkan anak sy dgn yg lain...

Huhu kena train.. Saya anak first 3 tahun still nk pakai pampes lagi.. Dia kata kalau dia taknak pakai dah nanti dia sendiri cakap. Tapi saya selalu ingatkan.. Dia dah besar nak buang air boleh g toilet atau bagitahu saya. Kena rajin bawak g toilet

sya ank yg slung..mlm je bagi guna pmprs..klau siang hari mmg xguna lagi..start umur dye 2 thn 3 buln dh ajr xguna pmprs..yg psti kne sbr..sbb dye buang air merata2..8 last dye pndai jgk g toilet smpai skarang..kne slalu pesan jgak..😁..

5y trước

dalm 1 buln jgak ambik msa dya nk pndai

Saya bukak jer pampers waktu siang .. kalau dia nk terkencing dlm seluar dia mmg rasa tak selesa .. dari situ dia belajar dan sy pun ajar bila tgok dia lain2 jer muka tahan kencing cepat2 bawa pergi toilet ajar kencing lama2 dia pandai 😉

5y trước

Ni tengah aja slow2 sis...

Ank sya yg sulung 1 thn 2 bln, dia sndri xmau Pakai, xpkai siang mlm tggu dia tdo n wktu kluar uma nk p jln2, bru bg pkai. Mula 1jam skali tnya nk p tandas dk, kadang tu ada la gk terkucil bru nk bgtau. 2 tahun bebas pampers.

5y trước

Anak sya klw disuruh gi tandas blh bergaduh haha...

Hati mak mmg kena kental sikit..sbnrnya klu ank dah pndai cakap n dh pham apa kita ckp lg senang nk ajar..ank sy 2 thn 5 bln dh mula potty training..siang jela elok lepas sebulan baru ajar mlm..skang alhamdulillah ok.

ade org kata,ank lambat sikit nk lepas pampers.. kalau anak perempuan cepat dan senang nk lepas pampers bila dah besar😄 ank sy 3 tahun lebih time tido dan nk berak je pmpers.. yg lain okay.. die penggeli orgnye😅😅

5y trước

Anak sy pmpn tp payah sbb sppu² die gelakkan die...to die xnk tngl pmprs

Kena byak sabar sis nk ajar ank x pakai pmpes ni..😊 ank Sy mggu dpan dh nk masuk 3 thun.. 15 minit skali paksa g tandas.. dh sebulan lebih dh x pkai pmpes waktu siang.. pkai pun mlm nga kluar jln2 je😊

5y trước

Haa jns anak sy plk jenis kuat kencing sbb die mmg jns byk minum air ...klw pkai pmprs pon skjp je pnh ..

Ajar pelahan2 sis... Anak Sya genap 2tahun dah x pakai pampers bila dkt rmh sekarang dah 2 tahun 6 bulan langsung x nak pakai Pampers dah ... Sya mula ajar masa umur dia setahun 8 bulan ajar pelahan2

5y trước

Btllah to sis...

Kena rajin bawa anak kencing di toilet. Permulaan boleh bawa 1/2j@1jam sekali ke toilat. Kena banyak bersabar nak ajar anak ke toilet. In Shaa Allah lama2 anak pandai. Semoga berjaya ye sis.

5y trước

Insyaallah sy cube sis...