Ubat zincofer

Hari bru hri ke 2 mkn ubt nie...after 15min ke atas terus muntah xbg signal terus😅 biasa nk mntah sy akn rsa mual dlu..tp penangan ubat nie kuat betul muntah terus... Smpai pedih tekak n hidung,Nurse ada bgtau klau xblh mkn pg blh mkn mlm sblum tido 2 jam lps mkn...tp sy dh rsa mmg sma akn jd,muntah jgk😅 xsggup nk hdap So nk tnya la mommy2 yg xblh mkn ubt nie terus tukar ke atau mkn dlu slma smggu paling lama bru tukar??

Ubat zincofer
18 Các câu trả lời

Saya bagitau nurse tak boleh telan, nurse suggest beli kat pharmacy brand maltofer. Perisa coklat. So far ok je mkn

2y trước

So far makan maltofer ok hb

sye mkn sebiji pun x leh nk go dh cpt2 sye tukar sbbnya munth..sye iberet ok ubt ni out trus lemau sye

2y trước

btul mcm awk x leh nk telan try tukar lain ckp nurse sye x leh mkn jd nk munth x lrt bdn ap semua in sha allah dia akn tukar yang boleh kita mkn

Tips sy, makan lepas gosok gigi. And sblum tidur. Telan and terus baring tidur. Setakat ni menjadi la

2y trước

mlm hri ke 3 tu sy mkn mlm la ubt tu mnum dgn air sunquick org ckp klau xnk muntah,sy try lha buat mcm tu lps mkn ubt tu trus baring pejam mata,smpai kesudah xblh tido last pkul 1 pg bngun nk kencing je,terus keluar muntah

sy tukar ambil iberet folic sebab pening xboleh buat keje, now alhamdulillah dah xde pening 😍

2y trước

aah all in one..😊

Awk tukar je, sampi jumpa yg serasi. X kisah farmasi or klinik swasta

Try mkn sblm tidur. Minum dgn sunquick suam

2y trước

Ye. Sy pun serasi buat mcmni pd awalnya. Tp lepas kena covid lngsg xboleh, sy tukar mkn iberet baru ok

sy mmg xblh mkn ni. gastric teruk.

2y trước

sy 3 hri je mkn..esok pg pegi tukar trus,dpt ubt 4 skwan alhamdulillah okay xmuntah

mkn mlm sblum tidur

2y trước

dh try xblh jgk