Pertanyaan

Hai mommies..nak tnya normal x bby 1thn 3bln suka msuk kn apa2 brg dlm mlut? almost smua bnda yg dia pgg msuk dlm mlut#firstbaby #ingintahu

2 Các câu trả lời

normal..tp kita kena jg n alert apa shj yg dia bkal lakukan .mereka akn cuba rs mainan trsebut sedap ke tak😅😂✌🏻mcm sy ank dh umo 2 tahun pn kadang2 nmpk mainan tu menarik mcm sedap je pn dia try msuk dlm mulut .jd kita kena selalu peka dgn dia sntiasa dan perhatikan apa shj dia main.mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Normal. Sebahagian dari pembesaran. Tapi kena sentiasa alert, sebab barang sekecik kuman tu pon dia boleh nampak. Bahaya kalau tak alert, takut tertelan. Dalam masa yang sama kena ajar dia yang benda tu salah. Nanti lama2 dia akan tau sendiri & tak buat dah. Tapi dalam tempoh tu awak kena perhatikan dia lah.