Tips turunkan kuning!

Hai mamy. Ada tak mamy yang tau cara nak turunkan kuning bby, and benda tu mmg jadi. Sy bru bersalin 22/4 hari tu, bby 2.3kg. Cukup bulan. Smlm check kuning 12.4, harini naik 13.4. Risau sangat. Dr ckp kalau lepas dr 15, bby kena tahan. 😭😭😭😭 sebab berat bby tak cukup, hmmmm Tolong sy plssssss. Kalau ada yang tahu cara berkesan n cepat, mustajab TQ

19 Các câu trả lời

Jgn jemur cuaca xelok,better lebih kn pemyusuan,sy pun ank kena kuning,elakkn mkn mknn yg ad kunyit n halia n jgn mkn jamu,rajin kn susu insyAllah berkesan

Kurang kn susu badan dlu... Bgi susu formula n tempat tido anak lapik dngn Daun pisang......klau x turun jugak bgi anak minum air sengkuang cina sikit..

Suami sy beli serbuk mutiara .. masa checkup 27/4 123 kuning.. next checkup 2/5 53 jer kuning.. alhamdullillah

Beli ubat kuning di kedai cina Mandikan dengan rebusan Petang lap balik pakai rebusan kuning 2x sehari

Kerap bagi susu setiap 2jam sekali saya tambah susu formula lactogen, Alhamdulillah kuning cepat turun

1y trước

betul..saya pun mcm tu..

Alhamdulillah anak saya turun kuning dia melalui berak dan kencing . dan sllu jemur pagi hari

saya guna getah batangwali hr tu. sapu dkt tapak kaki anak. alhamdulillah turun

mandi guna daun asam ,, daun asam di rebus terus pakai mandi ...

bagi susu kambing sikit je