Bintik merah muka baby

Hai ibu semua.. Baby sy dh 18 hari.. Makin hari makin byk naik bintik merah dh smpai ke leher.. Dh stop bedak, lotion.. Ada ibu2 hadapi masalah sama? Apa yg ibu2 buat ye#ingintahu #seriusnanya #bantusharing #firstmom #firstbaby

Bintik merah muka baby
1 Trả lời

Ibu cuba try Cetaphil dulu see otherwise ibu ke klinik jumpa pakar paediatric. Yes sementara tu jangan guna bedak lotion maybe baby allergic or badan panas kat dalam. Ibu continue breastfeed ya sebab susu ibu boleh kurangkan ruam atas baby and lepas menyusu baby lap muka baby basah sikit and keringkan ya.

2y trước

Haah sis.. I guna pureen bath head to toe yg warna kuning.. Baik sis.. Thanks ya for the advice :)