STRES...Apa yg perlu saya buat????

Baru mula berpantang....bby baru umur 5 hari..selepas bersalin excited nak bg susu badan....bila dah 2,3 hari...mertua dah mula bagi susu tepung....sdangkan susu badan dah mula berair...last2 jdy bengkak...pastu baru petang tdy dia bgtau suami brcadang nk bg cemelac...usus bby masih kecik kot....nak bawa bincang...nnt ckp kita xhormat dialah....sedih hati saya sebagai seorang ibu....kita nk yg terbaik untuk bby kita... Apa yg perlu saya buat???

27 Các câu trả lời

Xpyh kita nk stress sngt pkir mslh dorg.. Kita buat je apa yg kita suka sbb tu ank kita.. Klu sy duk tmpt awk sy abaikan je dorg tu..

Mertua sis tu tua sangat ke? Mertua sy yg dah 70tahun org pedalaman pun tahu asas baby x boleh bg apa selain susu

5y trước

Muda lg...

Susu ibu paling bgus utk bayi.. Nk bagi cemelac msih awl lagi. Usus bayi belum kuat utk proses mknan.

Kata la nk try bg susu badan dulu, susu ada ni.. Klau xada baru la cari susu formula kan..

5y trước

Mmg dah bincang tapi mklumlah...xboleh terima ap yg kita nk....

Kalau ada nurse dtg melawat@pergi klinik, suruh tazkirahkan sekali suami & mak mertua tu

You bagi je breastfeeding,ibu ada hak sepenuhnya.Jangan stress2 masa pantang

Kalau nurse dtg umah,suh dia nasihatkan mak mertua dgn husband tu