Minta pendapat menu

Assalamualaikum...nk tnya momies yg lain...ada x yg sama mcm sya...mngalami tggi darah...dan sngkut mnum air gula ...gdm tpi blum on ubt kncing manis sbb buat bsp normal..dokter suruh jga mkn...mnta pendpt momies ...menu sarapan pagi..tghari dn mlm yg boleh sy mkn....kot² boleh d try...hihihi #1stimeasmommy #14week

1 Trả lời

Contoh makanan saya yg sedang kawal bacaan gula: Sarapan: Nasi Lemak 4 sudu (saya telah biasa dgn gerai ni yg nasi lemaknya tak naikkan bacaan gula), tekur rebus 3 biji, kacang, timun/ salad atau sayur 1/2 pinggan, tiada sambal sbb sambal di kedai confirmed ada gula. Nak buat sambal sendiri ok asalkan tiada tepung, gula, sos. Guna asam keping sbb ada pes asam jawa ada tepung. Tengahari & malam: Nasi putih 4 sudu + ayam / ikan/ daging + sayur separuh pinggan. Tambah telur rebus 1 ke 2 biji jika tak kenyang sbb kita dah kurang pengambilan nasi (karbohidrat) Air kosong. Sayur dan sumber protein banyak utk beri tenaga. Puan boleh join FB group Kelab Pesakit Kencing Manis / Diabetes. Banyak manfaat di situ. Beli juga glukometer utk pantau bacaan gula. Saya guna brand Sinocare. Harga strip mampu milik. Moderator group tu pun sda jual

10mo trước

sama