Mistik or teknologi?

Assalamualaikum, sy nk minta pendapat. Sy mengandung 9w..mse scan 8w, just ade kantung je.. janin xde lg..bg sy itu normal..tp bg family mertua, x normal..fyi, family husband sy jenis yg percaya benda2 mistik e.g saka or whatsoever. Bru ni husband crite kt ayah dye..then ayah ni pergi la tye org yg pndai berubat..dye ckp sy ade saka keturunan mak yg ikut sy then makan janin tu, thats why kosong mse scan..stahu sy belah mak sy sememangnye TAKDA saka..Family sy pon xpernah cerita..sy pon x pernah kne ape2 gangguan sblum ni..btw ni kandungan pertama..sy x tahu nk percaya ke tak..sbb sy dan family terdekat sy x pnh alami pengalaman mcm ni..arini dorg nk bwak sy pegi berubat buang saka tu..allahu..seram pulak rasenye.. ade sape2 yg pernah alami mcm ni?#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

74 Các câu trả lời

stengah org 8w dah ada janin n heartbeat. stengah org belum nampak. abah sy sndiri pon jenis org yg pcaya bnda2 mistik ni. tp sy sndiri 4tahun belum pregnant xda pulak dia kalut suruh berubat. Alhamdulillah dh keluor pon baby sorang tahun ke-5 kawin

Rasanya tak perlu kot berubat tu, risau nnt lain pula jadinya, berdoa bnyk2 minta pada Allah swt supaya baby membesar dgn sihat dan sempurna. Ada je org lain yg tak nampak janin & heartbeat waktu 8weeks, lps tu next scan tu Alhamdulillah dah ada.

sy ada kwn scan 7 week ade kantung je. .pastu dia tunggu smpai 11 - 12 week baru dia scan blk. ,alhamdulillah ade. .skarang pown da bersalin da kawan sy tu. .mngkin awal lagi. .awak tnggu la dlu. .nnti scan blk. .in shaa Allah klu ade rzki tu msty ade

2y trước

Sy dh ckp lg 2 mggu nk repeat scan.. mertua ckp sblum scan pegi berubat dlu..mne tau nnt ade rezeki...allah..kelu lidah x boleh nk lawan...

wsslam ..sy taktau nk komen apa bab tu .. 😅 cuma klau kira weeks awak ptutnya dah ada janin .. mgkin awak eptopic preg .. sy hrap awak p scan dlu dgar nsihat doc .. klau ada mslah bole dtect awal .. apa pom smoga dprmdahkan urusan awak ..

sis cuba pi klinik swasta minta scan bawah.. sy first naik double line ingtkan 9w tp ada kantung je, cuwak last2 pi cek klinik swasta rupanya bru 5w sbb tu x nmpk kat scan. blh cuba apply. kos scan rm150 je utk scan bwh

normal sis, saya pernah prgnant 10weeks tp kantung kosong sbb baby tak mmbesar, jd saya keguguran masa 10weeks, ramai je yg mcm tu, suh family in lwa sis bnyak kn belajar agama sis, jngn terlalu percaya bnde karut

better sis xpyh pg berubat kot..8w tu normal just nmpk kntung sb kecik lg..lain la dh byk weeks perut besa tp janin nye xde..risau org yg berubat tu plk buat mcm2..sis slow talk dgn hsbnd dlu

Sy scan 7 weeks takde kantung takde ap kosong tu pun 3 kali scan klinik berlainan.. tunggu dalam 12-13 weeks scan balik(scan y ke 4) tau2 ad baby dgn kantung siap boleh tngok heartbeat lagi..

kadang memang ad xnmpak kantung kosong...sy sndri pun nk dkt 12 week bru nmpka ad bby..sis bnyk bdoa n cuba scan blik kt klnik luar msa 12 week..skrng kk pun buka buku pink msa 12week jgk..

2y trước

Sis mse scan 12w tu nmpk baby size 12w ke bby kecik dr 12 w?

kantung sya 7 week kosong lg....normal sis..jgn percaya bnda2 mistis ni...Allah nk bg rezeki..ada la tu sis....jaga elok2 je..jgn bg sebarangan org berubat kita and pegang perut kita....

2y trước

Aminnn...tq sis...stkat ni xde lg bg sape2 pgg perut..tkut sgt..