Scan kandungan (2buln)

Assalamualaikum Saya nk tnya ..syaa tngah pregnant ank first..and then pada usia kandungan masuk dua bulan doktor ade scan tp tk.nmpak janin dan cuma kntung...apa ini normal atau sape ade pengalam yg boleh kongsi...

Scan kandungan (2buln)
8 Các câu trả lời

normal sis macam saya itu hari masa scan 6w3d mmg nmpk kantung sahaja.. Dr cakap just jaga elok2 tgk ada spotting tak then nnti bila dah masuk 9week repeat scan lagi.. alhamdulillah saya scan betul2 9w6d dah nampak baby ada dalam kantung dan dgr hearbeat dia.. insya allah sis jaga kandungan elok2 elakkn angkat bnda berat dan fikir positif sllu insya allah nnti nmpak baby membesar dgn sihat dan sempurna insya allah Ameen..

yee normal untuk 5w klau nmpk kantong saje . sy pon sme 2 mnggu lepas nmpk kantong kosong after 2 weeks repeat scan baru ade baby and nmpk heartbeat dy .

Tgk size kantung tu baru 5w, jd normal utk nmpk kantung kosong saja sbb kecik lg. tunggu dah 8w ke atas nnt nmpk ada janin dan dgr bunyi jantung.

normal sis..sy masa scan 5w nmpk kantung je.. lps scan 9w baru nmpk baby dan degupan jantung.. sbr ye, insyaAllah, lps ni akan nmpk baby sis

sy time 8 mggu dr ats perut mmg xnmpk sgt. doktor scan dr bawah br nmpk jelas. sbb sy period x terator. nk confirm btl2 edd

klau 2bulan means 8w. sptutnya dh ada baby and heartbeat

sis sama mcm sy.. tempoh ari scan pn jd sama mcm sis..

sis try scan tvs lgi akn nmpk jelas