baby 1 bulan

Assalamualaikum, nak tanya.. baby newborn waktu malam biasanya kepanasan atau kesejukan ya? haha sori soalan pelik.. biasa buka kipas no brp tu kalau tidur? lagi satu, saya tengah pregnant 36 weeks.. biasa rimas kalau suami minta peluk dia, atau dia peluk saya.. macam mana ya, supaya suami tak kecil hati? kalau saya peluk suami, lenguh badan.. nak pusing kiri kanan.. kalau suami peluk, tangan dia berat..

2 Các câu trả lời

Ikut suhu waktu tu. Nak check anak sejuk atau tak, check tapak kaki dengan tapak tangan anak. Kalau sejuk, maksudnya anak tengah sejuk. Plus kalau anak berpeluh atau berpanas, jangan biarkan. Risiko SIDS. Loose some clothes atau bedung kalau pakai. Nervous system baby belum matang jadi baby tak mampu nak regulate body temperature dengan sendiri. Mode kipas saya ada 3. Low, medium, high. Saya buka medium tapi jarang saya buka kipas. Saya on aircond. Suhu antara 22°C ke 25°C. Soal awak dan suami, bincang secara baik. InshaAllah suami boleh faham.

8mo trước

oh faham.. tq sis ❤️

Sejuk. Tp biasalah baby kuat berpeluh. Psl suami tu, kena bgtau dia..ckp laaa mcm sorry tauu sy pregnant ni xberapa selesa nk peluk2 pastu buat muka kesian. Ckp nnt bersalin kita pepeluk lama2 😂

8mo trước

Sama-sama